Wanneer men de workshop basiskennis autisme en ADHD heeft gevolgd, kan men zich inschrijven voor de gevorderde training autisme en ADHD. In deze training wordt dieper ingegaan op de aard van de stoornis en de gevolgen die dit heeft voor de kandidaat met autisme of ADHD. Rijinstructeurs worden getraind aan de hand van recente theorieën en verklaringsmodellen. Heel specifiek wordt de link gelegd tussen methodieken die de rijopleider voor handen heeft (bijv. RIS) en methodieken die kunnen worden ingezet om een kandidaat met autisme of ADHDte ondersteunen. Rij-instructeurs die de training hebben gevolgd , kunnen werken met een speciaal ontwikkeld ‘Autismeprotocol rijles’ en een ‘ADHDprotocol rijles’. Ook examinatoren zijn op dezelfde methodiek bijgeschoold en hanteren dezelfde protocollen.

Let op: Alleen de trainingen erkend door Spectrum Nederland mogen deze protocollen overdragen op rijinstructeurs! De protocollen staan onder copyright van Spectrum Brabant.

AanvangsniveauRijinstructeurs in het bezit van een geldige WRM-pas, en de status “Rijinstructeur met basiskennis en -vaardigheden Autisme en ADHD”
VrijstellingNiet van toepassing
Duuranderhalve dag (3 dagdelen)
Studiebelasting13,5 (inclusief 3 uur zelfstudie)
Inbegrepen
  • Een instructeurshandboek
  • Het Autismeprotocol rijles en het ADHDprotocol rijles
  • Persoonlijk certificaat
  • Vermelding met link op www.rijles-en-autisme.nl
Vermelding*Website www.rijles-en-autisme.nl. 
Klik hier  voor voorbeelden van een vermelding (opent in nieuw scherm).
Kosten€475,00 (incl. gratis vermelding op www.rijles-en-autisme.nl)
RijopleiderDeze training wordt uitsluitend via De Verkeersacademie verzorgd.

* De rijinstructeur kan zich profileren op de druk bezochte website www.rijles-en-autisme.nl en is daarmee goed vindbaar voor potentiële kandidaten. De instructeur en rijschool wordt vermeld als zijnde:

Rij-instructeur met gevorderde kennis en vaardigheden Autisme en ADHD 

Na het behalen van de gevorderde-vermelding, kan de instructeur zich verder specialiseren en Erkend Rij-instructeur Autisme en ADHD worden. Hiervoor dient de jaarlijkse intervisie bijgewoond te worden.

Algemene informatie en veelgestelde vragen kunt u vinden op de site van De Verkeersacademie (de startdata per locatie kunt u vinden onderaan de pagina).