Om Erkend Rij-instructeur Autisme en ADHD te worden of te blijven, neemt men deel aan de jaarlijkse praktijkdag waarmee de erkenning met steeds 12 maanden wordt verlengd (van januari tot januari). De jaarlijkse praktijkdag heeft als voornaamste doel de aanwezige kennis op te frissen en de eigen werkwijze aan elkaar te spiegelen en te toetsen. Het bespreken van eigen cases en intervisie zijn dan ook een belangrijk onderdeel van deze dag. Daarnaast is er jaarlijks ruimte voor een stuk inhoudelijke verdieping.

INSCHRIJVINGSMOGELIJKHEID VOOR ERKENNINGSJAAR 2023 IS GESLOTEN!
Voor de erkenning geldig van 1 januari 2024 t/m 31 december 2024 bieden wij iedereen vanaf oktober 2023 de mogelijkheid om ‘live‘ intervisie te volgen. Onze trainers Inge, Patricia en Irma staan voor u klaar. Inschrijven is mogelijk vanaf september 2023.

We hebben voor het nieuwe cursusjaar een gevarieerd aanbod samengesteld:

1.Live intervisie | casuïstiek bespreking – door Inge Hoeks in Eindhoven

Inschrijven voor één van de LIVE intervisies: klik hier

2. Live intervisie | intervisiethema Brain Blocks – door Inge Hoeks in Eindhoven

Let op: we geven dit jaar ook een intervisie Brain Blocks voor gevorderden. Heeft u al eerder de basiskennis over Brain Blocks opgedaan, dan kunt u zich voor deze intervisie inschrijven.

Het doel van Brain Blocks is om door middel van reflectie meer inzicht te krijgen in eigen gevoelens en gedachten en in die van anderen. We gaan ervan uit dat de meer inzicht tevens leidt tot anders kijken naar ervaringen wat op zijn beurt het denken, voelen en handelen beïnvloed. Tijdens de intervisie staan we stil bij welke inzichten en vaardigheden in de dagelijkse praktijk kunnen worden ingezet.

Inschrijven voor één van de LIVE intervisies: klik hier

3. Live intervisie | intervisiethema RIS & Autisme – door Irma van den Berg in Nieuwegein

Let op: deze intervisie staat open voor zowel RIS-instructeurs als voor instructeurs die deze erkenning (nog) niet hebben. Aangezien alle instructeurs uiteindelijk RIS moeten gaan doen, is deze intervisie een mooi inkijkje in hoe het er in 2023 verplicht uit gaat zien in Nederland.
Het accent in deze intervisie ligt op module 1 van de Rijopleiding in stappen en het leren werken met zogenoemde ‘toets oefeningen’. Bij de RIS worden die als middel gebruikt om een ander (hoger) doel te bereiken. Vertaald naar de rijles betekent dit  een nóg groter belang voor herhaling en om te komen tot een geautomatiseerde voertuigbeheersing. Het geven van meer controle aan de leerling blijkt in relatie tot overprikkeling een rol te spelen. Er is voorspelbaarheid vereist, een begin en een eind en meer controle voor de leerling over bijvoorbeeld het gebied en het aanvangsmoment. Irma legt tevens de link naar  Autisme & het voorspellende brein in deze intervisie.

Inschrijven voor één van de LIVE intervisies: klik hier

4. Online intervisie | intervisiethema Autisme & stress – door Patricia van Sprang

Inschrijven voor één van de ONLINE intervisie: klik hier

5. Online intervisie | intervisiethema Inzicht in Autisme (met casussen)- door Patricia van Sprang

Inschrijven voor één van de ONLINE intervisie: klik hier

Noot: rond 1 januari worden alle vermeldingen op onze website www.rijles-en-autisme.nl ge-update. Ook instructeurs die ingeschreven staan voor deelname aan een intervisie in januari of later, worden vanzelfsprekend wel al per 1 januari meegenomen in de nieuwe erkenning!

Algemene informatie over de jaarlijkse praktijkdag / intervisie

Aanvangniveau  Rijinstructeur in het bezit van een geldige WRM-pas,  en status “Rij-instructeur met gevorderde kennis en vaardigheden Autisme en/of ADHD”
Vrijstelling Niet van toepassing
Studiebelasting 4 uur (inclusief zelfstudie), alle intervisies vinden plaats in de ochtend of de middag
Voorbereiding 1 uur > Mogelijkheid tot het aanleveren van een casus voorafgaand aan de intervisie.
Vermelding* Website www.rijles-en-autisme.nl.
Men mag zich Erkend Rij-instructeur Autisme noemen.
Deze erkenning door Spectrum Nederland is 12 maanden geldig.
Klik hier  voor voorbeelden van een vermelding (opent in nieuw scherm).
Kosten 187,00 €168,30 (incl. gratis vermelding op www.rijles-en-autisme.nl)
Rijopleider Deze praktijkdag  wordt verzorgd door een Autisme- en ADHD-deskundige van Spectrum Brabant.

* De rijinstructeur kan zich profileren op de druk bezochte website www.rijles-en-autisme.nl en is daarmee goed vindbaar voor potentiële kandidaten. De instructeur wordt vermeld als zijnde:

Erkend Rij-instructeur Autisme en ADHD

De erkenning is geldig voor een periode van 12 maanden (verlengd of vervalt per januari). Middels het bijwonen van de jaarlijkse praktijkdag wordt de erkenning behouden.